Червоний промінь

Знана запорізька гирьовичка Любов Черепаха привезла з Європи чергову перемогу та рекорд

Запорізький край славний сильними людьми. Сильними в усіх смислах, і морально, і фізично. 13 грудня це знов довела цілому світові видатна запоріжанка Любов Олександрівна Черепаха – Заслужений майстер спорту України та найтитулованіша представниця гирьового спорту планети, Почесна громадянка Запоріжжя, представниця ФСК “Колос” Запорізького району. Вона привезла до рідного міста нову потужну перемогу на міжнародному турнірі, розповів секретар Запорізької міськради (ЗМР), тимчасовий мер міста Анатолій Куртєв.

Любов Олександрівна здобула золоту нагороду на IV чемпіонаті Європи з гирьового спорту у змаганнях ветеранів на 12-кілограмовій гирі. Та цим її зусилля не обмежилися. Заодно спортсменка встановила світовий рекорд для жінок у вазі понад 75 кг у віковій групі 55-64 роки. При цьому їй вдалося вибороти протистояння з легшою за вагою суперницею, уточнив Куртєв. Свою перемогу пані Любов присвятила рідному місту та усім мобілізованим військовим 9 полку НГУ імені Героя України Богдана Завади. “Думаю, що кожен погодиться з тим, що Любов Черепаха – уособлення сили козацького духу і української жаги до Перемоги та приклад незламної вольової людини, яка завжди йде лише вперед, ніколи не здається і не зупиняється. Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо!”, – цитує Куртєва офіційний сайт ЗМР. 

Любов Черепаха – перший заслужений майстер спорту України з гирьового спорту серед жінок у нашій країні, п’ятнадцятиразова чемпіонка світу. Прийшовши в гирьовий спорт у 38-річному віці, жінка за 17 років пройшла шлях від безвісного новачка до власниці всіх можливих нагород у жіночому гирьовому спорті. На її рахунку 22 рекорди України, 4 рекорди Європи і вже 6 рекордів світу, разом із встановленим 13 грудня. Її ім’я внесене до Книги рекордів Гіннесса. На всіх турнірах, як у нашій країні, так і за кордоном, вона з гордістю розгортає прапори нашого міста та області, піднімаючись на найвищий щабель п’єдесталу.

На додачу до всього, в своїй спортивній біографії багаторазова чемпіонка світу має сторінку, присвячену Запорізькому району. В минулому вона тренувала зовсім юних спортсменів в фізкультурно-спортивному клубі “Колос”.