Червоний промінь

Україна на Всесвітніх іграх побила національний “медальний” рекорд

Окрім військового фронту, Україна продовжує працювати на всіх інших напрямках. У неділю, 17 липня, свого завершення добігли Всесвітні ігри-2022 в Бірмінгемі, штат Алабама, США. Вони тривали 10 днів. Україну представили 103 спортсмени в 19 дисциплінах. Наша країна побила національний рекорд за золотими медалями за всю історію Ігор, що проводяться з 1981 року.
 
Так, з моменту старту Всесвітніх ігор-2022 у Бірмінгемі українці здобули 39 медалей: 13 – золотих, 11 – срібних та 15 – бронзових. Крім того, Україна за результатами заходу ввійшла до трійки лідерів у медальному заліку. Нас випереджають лише Німеччина (47 медалей) та США (44). В 2009 році українці вибороли 29 медалей і встановили національний рекорд за кількістю нагород, а у 2017 році – рекорд за золотими медалями, отримавши 10 таких нагород.
 
У дев’ятий день Всесвітніх ігор, який також був передостаннім, наша команда здобула п’ять медалей – три золоті, одну срібну та одну бронзову. 16 липня українці піднялися на п’єдестал у трьох видах спорту – спортивній акробатиці, воднолижному спорту та джиу-джитсу. 
 
Українець Данило Фільченко став найкращим у стрибках з трампліну на водних лижах. Це його друга медаль на цих Всесвітніх іграх – напередодні він взяв “срібло” у дисципліні фігурне катання на водних лижах. Ще дві медалі наші спортсмени взяли у спортивній акробатиці. Богдан Пограничний та Данило Стецюк вибороли “золото” у чоловічій парі. А жіноча команда у складі Вікторії КуницькоїОлександри Мальчук та Дар’ї Пом’яновської здобула “бронзу” Всесвітніх ігор. Крім того, дві медалі українці вибороли у джиу-джитсу. Богдан Мочульський став чемпіоном у вазі до 62 кг, а Богдана Голуб стала срібною призеркою Всесвітніх ігор у дисципліні не-ваза (вага до 63 кг).
 
Всесвітні ігри – це міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до олімпійської програми, хоча й проводяться під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.