Червоний промінь

Україна вийшла у плей-оф кваліфікації на ЧС-2022

Збірна України 1 червня зіграла у Глазго зійшлась у ключовій грі проти Шотландії. “Синьо-жовті” пробились у фінальний матч плей-офф відбору чемпіонату світу-2022. Матч закінчився з рахунком 1:3.

У півфіналі плей-офф відбору Шотландія мала одну велику перевагу над українцями – поєдинок відбувся на очах рідних уболівальників суперника України. Наша збірна теж не залишилась без підтримки 12-го номера. Близько трьох тисяч фанатів прийшли на стадіон, щоб гнати команду до перемоги.

Активність нашої збірної була винагороджена на 33-й хвилині. Маліновський віддав неймовірну передачу з глибини поля прямо на хід Ярмоленку. Андрій красиво м’яч закинув за комірець голкіперу Шотландії – 0:1. Як не старались шотландці швидко відігратись у рахунку у першому таймі, їм це не вдалось. Україна з мінімальною перевагою у рахунку пішла на відпочинок.

Після відновлення матчу коментатор навіть не встиг оголосити склади збірних, як рахунок став 0:2 на користь України. Яремчук головою перевів м’яч у сітку воріт Шотландії після навісної передачі у воротарський суперника. Роман побіг святкувати взяття воріт шотландців до українських уболівальників. На 80-й хвилині Шотландія відквитала один гол. М’яч таки перетнув лінію воріт після удару від Макгрегора, коли у цьому епізоді дуже невпевнено зіграв Бущан. Степаненко намагався стати на заваді голу, але вибив м’яч вже за лінією воріт – 1:2. Крапку у матчі поставив Артем Довбик, який відновив перевагу української збірної на два м’ячі.

Так, наші футболісти пройшли у фінал плей-оф відбору на Чемпіонат світу-2022. Вже 5-го червня “синьо-жовті” зіграють проти Уельсу у фінальній боротьбі за путівку у Катар.