Червоний промінь

Перший в історії світовий турнір з паркуру виграла Україна

Те, що старше покоління раніше вважало дрібним хуліганством, сьогодні стало повноцінним видом спорту, який прославив Україну на міжнародній арені. Наш спортсмен Богдан Колмаков переміг на чемпіонаті світу з паркуру. Захід відбувався в столиці Японії Токіо з 14 по 16 жовтня. Українець виборов історичне “золото”, адже Міжнародна федерація гімнастики провела такий турнір вперше. Про успіх хлопця розповіло видання “Дзеркало тижня”.

Українському паркуристу не було рівних у подоланні перешкод на швидкість. У фіналі Богдан пройшов дистанцію за 25,25 секунд. Срібну медаль дістав італієць Андреа Консоліні (25,84 секунд), а бронзову – нідерландець Тангі ван Схінген (26,37). Зазначається, що в вересні Колмаков також став переможцем етапу Кубка світу у болгарській Софії.

Богдан дуже молодий, йому лише 24 роки. Хлопець є трейсером (паркуристом), який спеціалізується на швидкісній дисципліні паркуру. Родом він із Олександрії Кіровоградської області. Спортивне “портфоліо” юнака вражає: чемпіон Світових ігор-2022, дворазовий переможець етапів Кубка світу. У 2022 році посів друге місце у рейтингу світової першості за швидкістю.

Паркур – це вид спорту, метою якого є на швидкісне переміщення “на своїх двоїх” та подолання перешкод при цьому. Очікується, що в майбутньому паркур буде включено до програми Олімпіади.