Червоний промінь

Європейські університетські ігри: Україна – в топ-3 за кількістю золотих медалей

Українська студентська команда на Європейських університетських іграх виборола 62 медалі, посівши ІІ місце за кількістю медалей і ІІІ – за кількістю золотих. Результати спортивної події підбив у Telegtam-каналі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Ігри тривали трохи менше двох тижнів, з 17 по 30 липня. Україну представили 230 студентів із 41 університету країни в 16 видах спорту. “Для нашої держави та університетів України велика честь та відповідальність брати участь у найпрестижніших європейських змаганнях серед студентів”, – сказав очільник відомства. Він зазначив, що за результатами змагань українська студентська збірна виборола 19 золотих, 25 срібних і 18 бронзових відзнак, увійшовши до топ-3 збірних за кількістю медалей, зокрема й золотих.

Міністр привітав студентів та студенток, тренерів, ректорів і всіх причетних із успішним виступом на європейських змаганнях, а також подякував всім, хто забезпечував підготовку та участь у Європейських університетських іграх. “Це надзвичайно високий результат! Студентство України вкотре показує, що є одним із найкращих серед країн Європи. Україна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками Ігор”, – додав він. Шкарлет також висловив впевненість, що наші університети гідно представлятимуть Україну і на наступних міжнародних студентських змаганнях.