Червоний промінь

“Динамо” обіграло “Фенербахче” і крокує далі кваліфікацією ЛЧ

Матч-відповідь 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2022/23 між турецьким “Фенербахче” та київським “Динамо” завершився перемогою українського гранда. Наш клуб в овертаймі дотиснув турків та вийшов у 3-й раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гості ледь не пропустили на старті матчу, але Кінгу бракувало точності. А вже на 10-й хвилині Валенсія пройшов Забарного і прострілив на Кінга, який відправив м’яч у сітку — арбітр зафіксував фол проти захисника Динамо і взяття воріт не зарахував. Наприкінці першої третини гри українській команді знову посміхнулася вдача, коли після удару Кахведжі зі штрафного її врятувала стійка.

Майже одразу Фенербахче втратив еще один шанс для взяття воріт. Це Попов зіграв не найкращим чином, внаслідок чого м’яч опинився у Кінга, а той вибіг сам на сам з Бущаном, але завдав неточного удару. Тількі по завершенні півгодини гри Динамо всерйоз потурбувало володіння суперника, коли Циганков зблизився з воротами, але в останню мить задалеко відпустив м’яч і голкіпер стамбульців зумів нейтралізувати загрозу.

На початку другого тайму господарі поля знову втратили можливість забити, адже ще одна їхня атака завершилася ударом Кінга поруч зі стійкою. За такого сценарію гри гостям допомогло вилучення в складі Фенербахче Юксяка, який сфолив у центрі поля і отримав другу жовту картку, що перетворилася на червону. Динамо скористалося чисельною перевагою вже через чотири хвилини, коли Циганков віддав на Кендзьору, той технічно прокинув м’яч повз захисника та прострілив на Буяльського, який пробив повз голкіпера опонентів.

Фенербахче згодом заробив право на пенальті після того, як Попов збив у власному штрафному Валенсію, проте Бущан парирував удар останнього з 11-метрової позначки. Та все ж стамбульский клуб знайшов момент, щоб зрівняти рахунок. Це Бущан невдало зіграв на виході під час кутового і м’яч прилетів до неприкритого Салая, який на 89-й хвилині головою відправив м’яч у сітку.

Таким чином, гра перейшла у додатковий час, на початку якого удар Шепелєва парирував голкіпер, а Забарний на добиванні пробив поруч зі стійкою. Трохи пізніше м’яч знову ледь не опинився у сітці воріт Фенербахче після удару Забарного, але лизнув стійку та вилетів за межі поля. Тим не менш, Динамо досягло свого на 114-й хвилині: Караваєв відгукнувся на простріл Вівчаренка з лівого флангу та пробив у ближній кут – голкіпер зафіксував м’яч уже за лінією воріт. Матч завершився з рахунком 2:1 (перший матч – 0:0).