Червоний промінь

ГЕРОЇ МИРНОЇ ПРОФЕСІЇ: водій Оріхівського МРРЕМ Юрій ЧЕРКАСОВ

Ми продовжуємо знайомити наших читачів з героями мирної професії. Вони не носять зброї, але їх внесок у протистояння рашистській агресії – надвагомий. Вони не були на «нулі», втім щодня, виконуючи свій обов’язок, без перебільшення ризикують своїм життям.
Водій Оріхівського міжрайонного РЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго» Юрій ЧЕРКАСОВ від перших днів повномасштабного вторгнення працює на «енергетичній передовій» – за 15 кілометрів від лінії фронту. Кермує бригадною автівкою, возить колег-електромонтерів на місця пошкодження обладнання, допомагає відновлювати потрощені рашистськими обстрілами мережі.
Попри всі ризики та колосальні обсяги роботи, справу свою любить, каже, що стати водієм мріяв ще з дитинства.
– Мої брати були шоферами, навіть давали кілька разів покермувати автівкою. З тих пір професія водія стала для мене заповітною мрією, – згадує пан Юрій.
Після школи деякий час працював слюсарем, паралельно освоював омріяну професію – відвідував курси водіння. Вже після служби в армії, нарешті, став водієм в одному з місцевих колгоспів. Працював на автобусі та вантажівці.
До нашої енергетичної родини приєднався у 2003 році і ані обрану професію, ані рідний колектив ні на що міняти не збирається.
 – Колеги та керівництво – дуже кваліфіковані, досвідчені та по-справжньому надійні. Кожен викладається «на повну», на кожного можна покластися. У нинішній ситуації дуже важливо, щоб поруч були саме такі фахівці – професіонали своєї справи та вірні сини України, – розповідає пан Юрій.
Про себе та свій труд розказує досить скромно. Працювати під звуки вибухів, серед вирв від бомб та снарядів для нього – буденність, яку за подвиг не вважає. Каже, що то – його робота, що хтось же має повертати людям світло.
За вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя та сумлінне виконання професійного обов’язку, значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України Юрій ЧЕРКАСОВ нагороджений Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.