Червоний промінь

Вітчизняні волейболісти вперше вийшли в чвертьфінал ЧС-2022

Чоловіча збірна України з волейболу пробилася до 1/4 фіналу XX чемпіонату світу, який проходить у Польщі та Словенії. В 1/8 фіналу світової першості “синьо-жовті” у Любляні завдали поразки команді Нідерландів і вперше в зіграють у чвертьфіналі світової першості.

Наша збірна перемогла в матчі проти голландців у трьох сетах. Запорукою успіху в першій партії став потужний початок. Українці одразу оформили комфортну для себе перевагу в три м’ячі, після чого потроху нарощували її та довели до семи балів.

У другому сеті суперники спершу обмінювалися вдалими розіграшами та подачами. Було побоювання, що за рахунку 5:2 нідерландці почнуть нарощувати перевагу та доводити свій статус фаворитів. Одначе підопічні Угіса Крастіньша у ключовий момент зібралися, у другій половині вже зрівняли рахунок, вийшли вперед та довели справу до перемоги.

Нарешті, третя партія йшла вже більше за сценарієм українців. Нідерланди, схоже, повністю втратили віру в своїй сили та не змогли знайти слабких сторін в українському захисті. Втратити існуючу перевагу було просто неможливо. В результаті – розгромна перемога України 3:0 за партіями (25:16, 25:19, 25:18) та перший в історії вихід до чвертьфіналу ЧС.

За путівку до півфіналу змагань вітчизняні спортсмени зустрінуться з волейболістами Словенії, які взяли гору над Німеччиною – 3:1 (25:18, 25:19, 21:25, 25:22). Гра відбудеться 7 вересня.

ЧС-2022 з волейболу розпочався 26 серпня і завершиться 11 вересня.