Червоний промінь

Василь Ломаченко наніс першу поразку Джеймену Ортісу

34-річний український боксер Василь Ломаченко (16-2; 11 – нокаутом) повернувся в ринг після майже 11-місячної перерви. Наш боєць здолав 26-річного американця Джемейна Ортіса (16-1; 8 – нокаутом), який до цього жодного разу не програвав. Поєдинок не був титульним, Ломаченко отримав другорядний пояс NABF lightweight. Хід битви висвітлював профільний портал Boxing News 24/7.

Це вже третій вихід в ринг Ортіса в 2022 році. Водночас американець уперше в кар’єрі провів 12-раундовий бій. Зі старту бою вперед пішов саме він. Василь же почав повільно і перші 4 раунди здебільшого подарував супернику. У п’ятому раунді українець провів свою активну 3-хвилинку, перехопивши ініціативу. У раундах 6-8 Ломаченко став більше працювати першим номером, Ортіс своєю чергою вмикав активну роботу в кінцівках 3-хвилинок, таким чином прагнучи забрати раунди собі. Його темп упродовж раундів поступово падав. В останніх раундах Ломаченко проводив серійні атаки.

Перемогу українця судді оголосили одноголосно. Після того як рефері підняв руку українця, Василь зробив гарний жест. Він попрямував у кут Ортіса та подарував йому свій пояс. Джемейн був трохи здивований рішенням українця, але трофей узяв.

Наступним суперником “Ломи”, вірогідно, стане абсолютний чемпіон світу Девін Хейні. Боксери зустрілися в рингу одразу після перемоги Ломаченка над Ортісом. Українець вже запевнив, що готовий влаштувати бій проти Хейні.