Червоний промінь

Україна побореться за проведення ЧС-2030 з футболу

Наша держава подає заявку на прийняття Чемпіонату світу з футболу в 2030 році. У середу, 5 жовтня, у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні відбувся брифінг за участі президента Федераціі футболу Португалії Фернандо Гомеса, президента Королівської ФФ Іспанії Луїса Рубіалеса та голови Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка. На заході було озвучено відповідні плани, передає сайт УАФ.

Федерації футболу Португалії та Іспанії залучили Україну до заявки на проведення Чемпіонату світу-2030. Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, який одразу висловив свою повну підтримку, розповіли в футбольній асоціації. Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає світову футбольну спільноту. Тому за допомогою проведення ЧС в Україні сподіваються зробити внесок у відновлення країни, коли її будуть відбудовувати. Умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом, уточнили в УАФ.

Відтепер до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення ЧС-2030 входитимуть і представники української сторони. Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям та дедлайнам подачі заявки до ФІФА.