Червоний промінь

РФ заборонили грати на Євро-2024

УЄФА продовжив спортивну ізоляцію Росії, усунувши країну від участі в Чемпіонаті Європи-2024 з футболу. Про це в Facebook повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. Він розповів про останнє засідання Спілки європейських футбольних асоціацій для країни-агресора.

За його словами, організація прийняла рішення виключити РФ із жеребкування кваліфікації до турніру. Відповідно, пробитися в основну його частину росіяни не зможуть. “Їм просто нема до чого готуватися. Як і вимагав, Росії не буде 9 жовтня в німецькому Франкфурті. До того ж, щонайменше до 2024 року їм не світять офіційні міжнародні футбольні змагання. Євро-2024 пройде без країни-агресора”, – написав Павелко.

Окрім цього, очільник УАФ відреагував на спроби Російського футбольного союзу домогтися дискваліфікації головного тренера збірної України. Через заяву Олександра Петракова про готовність захищати свою землю від військ РФ, функціонери держави-агресора звинуватили його в “дискримінації росіян”. Павелко назвав скаргу РФС “істерикою”, що не вартує ані найменшої уваги. За його словами, УЄФА розглянув запит росіян і оголосив асоціації попередження і незначний штраф, який УАФ “має честь сплатити”.

Жеребкування кваліфікації до турніру заплановане на другу неділю жовтня. УЄФА розподілить європейські збірні на 10 відбіркових груп. На чемпіонат Європи вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи.