Червоний промінь

Олімпіада-2022 завершилася: Україна взяла одну медаль

У неділю, 20 лютого, відбулася офіційна церемонія закриття зимових Олімпійських ігор-2022. Захід провели на Національному стадіоні Пекіна, також відомому як «Пташине гніздо».

Як і церемонія відкриття, закриття Олімпіади-2022 тривало близько двох годин. І пройшло за участі спортсменів, які брали участь в змаганнях та залишалися у Китаї на момент останнього змагального дня.

Церемонія закриття Олімпіади-2022 супроводжувалося урочистими заходами, які підготували організатори. А також світловими шоу, як і під час відкриття Олімпіади. Синьо-жовтий прапор на урочистий захід несла українська біатлоністка Олена Білосюк. Під час урочистостей на арену винесли також і олімпійський прапор. Він мав символізувати завершення Олімпіади у Пекіні.

Наша країна не поїхала з Пекіну з пустими руками. Український фристайліст Олександр Абраменко на змаганнях Олімпійських ігор-2022 у лижній акробатиці приніс Україні срібну медаль. В середу, 16 лютого, Абраменко виконав складний стрибок із підсумковою оцінкою 116,5. Цей результат дав змогу йому здобути “срібло”. “Золото” виграв китаєць Ці Гуанпу (129:00 балів), “бронзу” –  представник ОКР Ілля Буров (114,93).