Червоний промінь

Нацгвардійка та її пес виграли чемпіонат світу з дресирування

Українка Вікторія Безус та її собака Бліка стали чемпіонами світу з дресирування IGP WM FCI 2022. Вікторія є капітаном Національної гвардії, а Бліка – службовою собакою. Про перемогу жінки та її “колеги”-пса сповістили на Facebook-сторінці Нацгвардії. Міжнародний турнір, який завершився 11 вересня, проходив в чеському місті Роудніце-над-Лабою.

Капітан НГУ зі своєю службовою собакою несуть службу в одній з військових частин – Північному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України. Вікторія продемонструвала відмінний результат одразу в трьох розділах змагань. В розділі “послух” вона отримала найвищий бал – В97. Загальний бал теж виявився вкрай високим – 288. Вперше за всю історію змагань IGP чемпіонкою світу стає українка.

“Це історична перемога для усієї України, бо завдяки Вікторії та Бліці вперше на цих змаганнях пролунає український гімн та замайорить у небі жовто-блакитний прапор!”, – зраділи автори допису на сторінці Нацгвардії. Вікторію і Бліку щиро привітали, побажавши їм подальших перемог на славу держави.