Червоний промінь

«Краща спортивна громада-2021»: у Біленьківської – бронза

26 червня відбувся останній етап змагань «Краща спортивна громада-2021». Участь у них взяли 11 громад області, серед яких – Біленьківська, Широківська ОТГ та Кушугумська ТГ. Змагання проходили з таких видів спорту: міні-футбол або парковий волейбол, гирьовий спорт (у ваговій категорії до і понад 78 кг), шахи (чоловіки), шашки (жінки), настільний теніс, «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

Захід розпочався святковим концертом, підготовленим господарями. На заході були присутні організатори: голова ВФСТ «Колос» у Запорізькій області Анатолій Земляков, директор КУ «ЦБ молоді та спорту» ЗОР Андрій Кондратенко та провідний фахівець відділу фізичного здоров’я населення установи Едуард Ліфенцев. Усіх учасників змагань пригостили смачними караваями, після чого розпочалися змагання.
В смт Кушугум пройшли ігри з міні-футболу у форматі 5х5. Біленьківську ОТГ представляла збірна команд Біленького та Мар’ївки у наступному складі: Сергій Першаков, Аршак Чобанян, Дмитро Паршаков, Євгеній Козлик, Роман Моїсеєнко, Володимир Селютін, Валерій Єфімов, Дмитро Грибенюк. На міні-футбол заявились ще три громади: Кушугумська ТГ, Воздвижнівська ТГ, Чернігівська ТГ. У грі Біленьківська громада отримала абсолютну перемогу, посівши перше місце. А в смт Якимівка відбулися змагання з інших видів спорту.
Змагання «Тато, мама, я – спортивна сім’я» проходили у вигляді естафети («Мисливство», «Різноманітний спортсмен», «Слалом», «Єралаш»). В них взяла участь сім’я Агаркіних: Микола Агаркін, Юлія Агаркіна та Сергій Агаркін. Вони найбільше вразили і вболівальників інших команд, і суперників. Під час їхнього виступу відчувалася велика підтримка з боку якимівців. При виконанні останньої естафети сталася курйозна ситуація – суддя став на нашій смузі, тим самим перешкоджаючи Миколі виконати завдання. Проте це не вплинуло на результат вирішальним чином, і загалом сімейна команда виступила дуже добре, посівши ІІ місце (з різницею в 2 очки від першого).
Гирьовий спорт. Біленьківську ОТГ у ваговій категорії понад 78 кг представляв Роман Агрич. Необхідно було здійснити ривок гирі вагою в 24 кг з довільною зміною рук за 12 хвилин без її постанови на поміст. Романові це вдалося 75 разів. Даний результат дозволив йому посісти ІІІ місце.
Настільний теніс. Від громади виступали Михайло Мінько та Єлизавета Першакова. Вона виборола ІІ місце, а Михайло – V місце. За підсумками усіх змагань з настільного тенісу вся команда завоювала ІІІ місце.
Шахи. За громаду грав висококласний, майстерний шахіст Василь Підойма. Поступився він тільки колезі з Якимівської ОТГ. З Михайлівською громадою гра закінчилася нічиєю. За підрахунками усіх ігор Василь отримав ІІІ місце.
Шашки. Честь Біленьківської громади захищала Оксана Демчик, котра вперше виступала на таких змаганнях. Цьогоріч їй дісталися доволі сильні суперники, тому за підсумками усіх ігор Оксана посіла VI місце. Це непоганий результат, який, безсумнівно, ще покаже правильний шлях розвитку і приведе Оксану до перемог.
За підсумками усіх видів спорту призові місця отримали:
– І місце – Якимівська ТГ (7 очок);
– ІІ місце – Михайлівська ТГ (11 очок);
– ІІІ місце – Біленьківська ТГ (12 очок).
Користуючись нагодою, хочемо подякувати насамперед нашим спортсменам. Змагання відбувалися в дуже складних погодних умовах, була неймовірна спека. Проте, не зважаючи на це, вони вистояли, достойно виступили і відстояли спортивну гідність власних громад. Велика подяка глядачам за те, що знайшли в своєму плідному графіку трохи часу та згодилися поїхати на змагання і в Якимівку, і в Кушугум. Для спортсменів ваша підтримка була невимовно важливою.
Щиро дякуємо заступникам голови Біленьківської сільської ради А.М. Кришталь та О.І. Кіс за допомогу в організації турніру. Усі питання та проблеми, з якими ми зверталися, вирішувались дуже швидко: забезпечення транспортом, водою та відпочинок на морі після змагань. Маємо надію, що спортивні події в наших громадах і надалі відбуватимуться так само добре, як зараз!

Вікторія КОВАЛЬ,
представник команди Біленьківської ОТГ.