Червоний промінь

Денис Берінчик здобув титул чемпіона Європи – допомогла форма ЗСУ

Цілий рік боксерська спільнота чекала повернення українця Дениса Берінчика на ринг. І воно сталося, до того ж, тріумфальне. В суботу, 3 грудня, український боєць побив суперника з Франції Івана Менді. Перемогу йому принесло одноголосне рішення суддів. Наш спортсмен виграв титул чемпіона Європи за версією EBU у легкій вазі, а ще – захистив свій пояс WBO International. Поєдинок відбувся у Лондоні на “Тоттенгем Готспур Стедіум”.

Битва не була простою. Француз продемонстрував жагу до перемоги, вистоявши проти боксера з України всі 12 раундів. У першому раунді бійці не стали форсувати події та вивчили тактику одне одного. Під час другої трихвилинки Берінчик показав більшу активність, ніж Менді, але той намагався зупиняти українця клінчем. Третій раунд виявився успішним для француза: він дещо прокинувся та видав по Берінчику прямий удар. Денис не став відсиджуватись в обороні та ліквідував перевагу француза влучним хуком.

У 10-му раунді Менді після підсічки побував на настилі рингу. Бій на цьому не завершився. Спортсмени видали дуже яскраві та рівні чемпіонські раунди. Визначити, на чиєму боці перевага, було складно. Зрештою всі три судді одноголосно (117-112, 116-112, 116-112) віддали перемогу Берінчику.

Фанати боксу чудово знають нашого бійця за його коронними виходами на ринг. Аби потішити публіку, він завжди з’являється перед нею в нових образах. Цього разу Денис вирішив висловити солідарність з українськими військовими. На поєдинок він вийшов в формі окремого розвідувально-диверсійного підрозділу ЗСУ Kraken. Цілком можливо, що це теж допомогло йому на шляху до перемоги.

До слова, після повномасштабного вторгнення Росії спортсмен вступив до тероборони Києва, відвідував зруйновану Харківщину та Сумщину. Для Берінчика цей бій став першим з грудня 2021 року.