Червоний промінь

Автогол позбавив Україну участі в ЧС-2022

Національній збірній України не вдалося пробитися на Чемпіонат світу-2022 з футболу. У фіналі плей-оф кваліфікації ЧС підопічні Олександра Петракова поступилися в гостях команді Вельсу з рахунком 0:1. Гру транслювали платформи Megogo та Oll.tv.
 
Поєдинок Вельс – Україна відбувся на стадіоні Кардіфф Сіті валлійської столиці. У першому таймі матчу команди створили приблизну однакову кількість небезпечних моментів. Але от м’яч залетів у сітку воріт українців: після подачі Бейла зі штрафного Ярмоленко зрізав м’яч у власні ворота. Цей гол став єдиним у матчі та приніс Вельсу путівку на ЧС-2022. Наші футболісти цікаво виглядали в атаці, не забували виходити на чужу половину поля, грали швидко та зухвало, створили безліч небезпечних моментів, але жоден з них не вдалося реалізувати.
 
Поразка України в цьому матчі стала неочікуваною для багатьох футбольних експертів, які вважали нашого сьогоднішнього суперника більш прохідним, аніж Шотландія, яку українська збірна обіграла з рахунком 3:1. Тим не менш, Вельс вийшов до фінального раунду ЧС-2022, де наприкінці року зіграє у групі B з командами Англії, США та Ірану.