Червоний промінь

Оперативна інформація станом на 18:00 01.04.2022 щодо російського вторгнення від Генштабу

 
▪️Продовжується відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування військ ворога, імовірно, для створення ударних угруповань на Слобожанському та Донецькому напрямках.
▪️За наявною інформацією, у Гомелі (Білорусь) розміщено нібито “поранених” військовослужбовців збройних сил РФ які отримали значні дози опромінення під час перебування на ЧАЕС
▪️В Енергодарі окупанти продовжують утримання осіб із числа місцевих жителів. Їх підозрюють у організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти загарбників. Окупанти проводять їх допити.
▪️За наявною інформацією, в місті Токмак російськими окупантами 4 квітня планується проведення так званого референдуму.
▪️Місто Мелітополь тимчасово контролюється військовими та росгвардією ворога. Противник продовжує розміщення серед житлових кварталів артилерійських систем, з яких здійснює обстріли у запорізькому напрямку.
Окупанти не полишають ідеї запровадити навчальний процес у закладах освіти за своїми стандартами та російською мовою у квітні 2022 року.
▪️У тимчасово зайнятому ворогом населеному пункті Щастя Луганської області усі спроби окупантів відновити роботу теплоелектростанції, яка зазнала значних пошкоджень внаслідок бойових дій, виявились марними, адже кваліфіковані фахівці залишили населений пункт.
▪️В Станиці Луганській загарбники проводять пропагандистські заходи. Зокрема, здійснюють роботу з малозабезпеченими сім’ями, що перебувають на обліку у соціальних службах, та роздають так звану “гуманітарну допомогу”.
▪️При відході з міста Буча російські окупаційні війська здійснили мінування цивільних споруд, об’єктів інфраструктури та ділянок місцевості у межах населеного пункту.